A kézműves sörök, "mindenmentes" sütik és csináld magad tárgyak korát éljük. Ma már egyáltalán nem meglepő, ha valaki ruhákból összefoltozott takaróval alszik vagy furcsa izgalmat érez ha újrahasznosíthatja az elhasznált WC papír gurigáját. A kreatív alkotószellem palackból való szabadon eresztése talán soha nem kapott ekkora teret mint napjainkban. Ha végignézzük a kor nagy alkotóinak listáját; Da Vinci, Donatello, Michelangelo, Raffaelo, talán utoljára a reneszánsz kora termelt ennyi őstehetséget egy időben. Egészen mostanáig. Megérkeztek ugyanis a modern alkotók, akik formabontó módón töltik meg a mindennapjainkat őrült, ámbár annál viccesebb, néhol már kissé ízléstelen művészetükkel.

A do-it-yourself korában, gyakran isteni alakként stream-eljük a népnek, ahogy alkotóként teremtünk, legyen szó egy sonkás szendvicsről, egy jó party sminkről vagy az idei bikini body-ról. Vannak azonban olyan ötletek, amiknek már a megszületése is zavarba ejtő, hiszen valahol az abszurd és a teljesen értelmetlen kettősségében fogantak meg eme remekek. Lássuk a 8 legértelmetlenebb DIY próbálkozást!

1. Boldog Április 1-jét!

Közeleg Április 1. Eljő a bolondok napja és kéne valami igazán vicces trollkodás, de minek ezért bármit is megvásárolni, ha te is elkészítheted. Mondjuk egy adag kakit? Ezen biztos jót mulatnak majd a kollégák. Biztos.

vicces őrült bizarr diy groteszk csináld magad

2. Kössz, anya!

Ugyan már elmúlt a farsangi bálok időszaka, de még mindig nehezen tudjuk túltenni magunkat, azon, hogy egyesek miért érzik szükségét, hogy a babájukra idétlen és groteszk jelmezeket aggassanak. Ha van valami, amiért egy nap ez a baba utálhatja a szüleit, akkor ez a boci jelmez, hozzátartozó tőgyekkel, na ez az.

vicces őrült bizarr diy groteszk csináld magad

3. Taxidermiát láttad?

3. Néha azt kívánnánk, bárcsak beleláthatnánk egyesek zűrzavaros elméjébe. Máskor meg még a gondolatától is írtózunk. Nos, mindenki döntse el maga, hogy kívánja-e analizálni az alkotó mondanivalóját a következő installációt látván. Bizonyára tradicionálisan vadász felmenőkkel rendelkező roppant kreatív művészemberről van szó, aki szereti a flakonos tisztítószereket. Ha te is kedvet kaptál, hogy műanyag flakonoból és gumikesztyűből elejtett állatok trófeáival diszítsd a nappalid, ezt neked találták ki!

vicces őrült bizarr diy groteszk csináld magad

4. Toy story

Elhalt testrészek rovatunk következő fejezéteben most nem állati tetemeket, inkább babák levágott testrészeit mutatnánk be. Már gyerekként is arra lettünk trenírozva, hogy szokjuk az eldobott kezek és lábak újrafelhasználásának ötletét. Ott van pl. az a szívszorító jelenet, amikor a Toy story-ban Woodynak leszakadt a keze, vagy amikor a gonosz szomszéd kissrácról kiderült, hogy megrögzött játékkínzó. Talán ezért lehet, hogy egy baba testrészekből álló kabátakasztó látványa már meg sem rendít. Hol van még az a bizonyos ingerküszöb.

vicces őrült bizarr diy groteszk csináld magad

5. Anyák napi ajándék tipp

Azt leszámítva, hogy kissé bizarr ötlet gyerekünk ázott képét egy műanyagflakonban, folyékony szappanban úszni látni, kellőképp infantilis anyukáknak akár még jó anyák napi ajándék tipp is lehet.

vicces őrült bizarr diy groteszk csináld magad

6. Csináld magad fake krumpli

Egy háztartás elengedhetetlen tartozéka, hogy legyen otthon legalább egy mű krumpli, de jó, ha van tartalék is, ki tudja, ha valami történik ugye az egyikkel, még mindig ott a pótlás. Egyeseknek lehet, hogy rémísztő hatást kelt, másokat pedig ledöbbent egy kósza krumpli látványa, ezért is olyan univerzális egy ilyen darab, hiszen soha nem tudhatjuk, kiből mit vált ki egy krumpli. 

vicces őrült bizarr diy groteszk csináld magad

7. Dinó a magassarkúm

Ne legyünk meglepődve. Gondolhattuk volna, hogy ha van kigyóbőr kesztyű és aligátorbőr retikül akkor valahol egy messzi-messzi gardrób mélyén lapul egy T-rex magassarkú. Csak idők kérdése volt, hogy a divat túllépjen minden határt és idő és tér korlátait leküzdve megszülessen a dinó sarok. Fiús anyukák előnyben!

vicces őrült bizarr diy groteszk csináld magad

8. Virágláda farmerből

Az abszolút DIY gyilkos ötlet, ami tényleg olyan rossz, hogy már jó, ez az elnyűtt farmernadrágból előállított virágláda. Ismerjük a mondást, hogy " fiam az a nadrág már magától megáll". Nos, itt is valami hasonló folyamat zajlódhatott szegény farmernadrág életében, míg nem egy nap gazdája úgy döntött, hogy véget vet a megpróbáltatásainak. Így tért örök nyugovóra egy virágláda tartójaként ez a megfáradt naci. Szép történet, de azért a teraszra nem próbálnám ki.

vicces őrült bizarr diy groteszk csináld magad

Forrás: https://www.buzzfeed.com/mikespohr/diy-projects-that-will-make-you-laugh-out-loud?utm_term=.oflzjQgr#.kpMvlx79

Ha tetszett a bejegyzés, kövess az Instagramon is vagy írj a momgetscreative@mail.com címre.