Nagyon régóta vártunk arra, hogy végre magunk mögött hagyjuk a rossz időt és búcsút intsünk a réteges öltözékünknek. Jöhetnek a színek és a látványos kiegészítők, főleg ha fesztiválra készülünk. Felesleges ugyanakkor emiatt súlyos ezreket költenünk, ha filléres hozzávalókból is 10 perc alatt alkothatunk. Mutatjuk hogyan!

recycle recycled újrahasznosított karkötő kreatív színes diy egyedi körömlakk

Mire lesz szükséged?

Valamiért fanatikusan rajongok minden olyan megoldásért vagy tárgyért, ami újragondolt, újrafelhasznált anyagokból, meglehetősen költséghatékony és szuper kreatív módon készül. Ebből kifolyólag, magam is szeretek otthon kísérletezni, persze a józan ész határain belül, mert ugye tudnivaló ,hogy könnyen az agyára mehetünk a környezetünknek, ha otthon "alkotunk". Most úgy döntöttem, hogy leltárt tartok a beszáradt, régi körömlakkok között és ami használhatatlan, azt valahogyan megpróbálom még újraéleszteni. Így született meg ez a fesztiválkarkötő, de nem kell feltétlenül szórakozni indulnunk ahhoz, hogy egyedi és saját tervezésű kiegészítőket kreáljunk.

Készíthetsz bármilyen színűt vagy mintájút, lényeg, hogy elkerüljük a felesleges kiadásokat.

  • régi körömlakkok
  • körömlakk lemosó
  • fa karkötő (hobbiboltban kapható)
  • egyéb díszek, matrcák, kövek (kínai boltok)

Hogyan kell elkészítened?

Először is egy kis körömlakk lemosóval fel kell hígitani a beszáradt lakkokat. Elég pár cseppet beletenned, majd jó alaposan felrázni az üvegcsét. Ha leellenőrizted és kellőképp folyóssá vált, de nem veszítette el a színintenzitását, akkor kezdheted is felvinni a fa anyagú alapra a mintát. Én csíkokat választottam (ez a legegyszerűbb, de rajzolhatsz sablont is), amit először az adott színnel egy pötty formájában felvittem a karkötőre, hogy lássam mikor melyik szín következik majd.

recycle recycled újrahasznosított karkötő kreatív színes diy egyedi körömlakk

Ha megvannak a csíkok, akkor száradást követően érdemes még egy fedőlakkal is átmenni rajta,  csakúgy mint a körmök esetében, hogy ne kopjon túlságosan. Ha teljesen megszáradt, felkerülhetnek az általad választott díszek, amennyibben szeretnél még valamit ráhelyezni. Én fekete díszmatricát tettem fel, egyet-egyet mindegyik színre, ami szépen mutatott a végén és kínai boltban nagyjából 300 ft-ért beszerezhető..

recycle recycled újrahasznosított karkötő kreatív színes diy egyedi körömlakk

Nos, ha mindennel megvagyunk, akkor már csak fel kell húznunk a karkötőt és irány az event! 

Elkészítési idő: 10 perc, száradással együtt

Költség: 335 HUF és ez is csak az ékszeralap volt.

recycle recycled újrahasznosított karkötő kreatív színes diy egyedi körömlakk

Ha tetszett a bejegyzés, kövess az Instagramon is vagy írj a momgetscreative@mail.com címre.

A képek saját tulajdont képeznek.