Nálad is megvan az a pont a gyereknevelésben, amikor azon kapod magad, hogy a jól begyakorolt elveidnek annyi? Megfogadtad, hogy soha nem fogod telefonnal lekötni a gyereket, mégis rákényszerülsz, csak ne hisztizzen pont a nagy bevásárlás közben? Utálod, hogy a nevét még nem tudja rendesen elmondani, de már profi módon kezeli a tableted, mert mással nincsen el? Akkor ezt ki kell próbálnod!

Mi az a nyugi palack?

Egy bárki által könnyen elkészíthető, olcsó játék, ami nyugtatja a babád és remekül kizökkenti a hisztiből, emellett fejleszti az érzékelést és a vizuális készségeket, ráadásul ha nem használjátok, dekorációnak is kiteheted.

Mire lesz szükséged az elkészítéséhez?

  •  1db üvegre, lehetőleg műanyag legyen. (Ha picinek csinálod figyelj arra, hogy ne legyen könnyen nyitható)
  • vízre
  • csillámpor
  • színes hajgumik
  • glicerin 

1. lépés

Tedd bele a színes gumikat (vagy az általad választott díszeket) az üvegbe.

2. lépés

Öntsd bele a vizet, hogy az üveg félig tele legyen.

3. lépés

Öntsd rá a glicerint. A legegyszerűbb ha körülnézel a pipere holmijaid között, mivel szinte majdnem az összes hajápolóban, testpermetben sőt még a babaolajban is megtalálható ez az anyag. Fújj bele párszor az üvegbe.

4. lépés

Szórj csillámport az üvegbe, de ügyelj rá, hogy ne szórodjon mellé. Érdemes segédeszközt használni, pl. tölcsért. Rázd össze a csillámport a vízzel.

Máris kész a házilag készített nyugi palackotok! Ugye nem egy ördöngőség? A kölyök pedig tuti imádni fogja!

Tipp: A díszítéshez különböző anyagokat ki lehet próbálni, pl vízfestéket, gyöngyöket vagy sötétben világító gumikat, ez már teljesen a te fantáziádra van bízva.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess az Instagramon is vagy írj a momgetscreative@mail.com címre.

A posztban szereplő képek  és videó saját tulajdont képeznek.